Τσεκούρα Άννα

Τσεκούρα Άννα

Τομέας ειδίκευσης: Συγγραφέας, Αγγλική Φιλολογία, Διοιήκηση Επιχειρήσεων

Γνωριμία με τον Συντάκτη: Η Άννα Τσεκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία με ανώτερες σπουδές στο University of London. Έχει επίσης πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, πτυχίο με αριστείον στις Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ ( τομέας οπου εργάστηκε και διέπρεψε για πάνω από 20 χρόνια ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών επί δύο συνεχόμενες διετίες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και σεμινάρια DEALING WITH PRESS AND IMAGE MAKING. Η Άννα Τσεκούρα έχει γράψει και εκδώσει τα μυθιστορήματα : ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΦΩΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ, "ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ" από τις εκδόσεις Αργοναύτης. Έχει γράψει τις συλλογές κειμενων ποίησης ΣΠΑΡΑΓΜΟΙ ΘΝΗΤΩΝ - ΛΥΓΜΟΙ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 2012, ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΟΥ 2013, Η ΠΟΡΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΟΝΑΞΙΑ 2015, ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ από τις εκδόσεις BOOKSTARS.  Ενώ αναμένονται μέσα στο 2017 το νέο μυθιστόρημα Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η πέμπτη ποιητική συλλογή της. Αποσπάσματα των έργων της αλλά και ανέκδοτα κείμενά της, έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές ραδοφωνικές εκπομπές. Κείμενά της υπάρχουν στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονικές σελίδες λογοτεχνίας καθώς και σε λογοτεχνικές λέσχες ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ενώ το χειμώνα του 2012 μια μικρή συλλογή της μεταφράστηκε από ιδιώτη και συνόδευσε Έργα Μοντέρνας Τέχνης που ήτο εμπνευσμένα απο τα κείμενά της και παρουσιάστηκαν σε πινακοθήκες και γκαλερί στο εξωτερικό με θέμα το Ερωτικό πάθος. Η Άννα Τσεκούρα εχει αρθρογραφήσει για τοπικό και αθηναικό τύπο. Άρθρα της για τον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνία εχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα. Επίσης, κείμενά της εχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ρήξη της Πάφου στην Κύπρο την εποχή που ήταν έντυπη. Διοργανώνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχει ενεργή δράση σε συλλόγους και οργανισμούς κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Εκπαίδευση 11/12/2017

Σχολική Βία - Θα γίνει κάτι, επιτέλους;

Τα τελευταία χρόνια, τόσο πολιτειακοί και κοινωνικοί φορείς όσο και απλοί πολίτες, επώνυμοι και μη, ασχολούνται ενεργά με το θέμα της Σχολική Βίας, το λεγόμενο «bullying».

Αννα-διατυπώσεις... 26/09/2017

Η Ελλάδα Επιμένει και Κερδίζει. Ας Επιμείνουμε!

Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε με ότι έχουμε και γιατί όχι, και με αυτά που δεν έχουμε! 

Αννα-διατυπώσεις... 30/05/2017

Ειρήνη, Αγάπη, Δημοκρατία

H Δημοκρατία που δεν μπορεί να νιώσει την Αγάπη για τον πολίτη που υπηρετεί και την υπηρετεί, λειτουργεί εις βάρος του.

Αννα-διατυπώσεις... 15/03/2017

Η Ελλάδα που επιμένει

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ακούγεται παντού, για κάθε τομέα δράσης της και με όλους τους τρόπους!

Αννα-διατυπώσεις... 10/01/2017

Γιάννης Καλπούζος: Η Ψυχή μέσα στις λέξεις

Άμα δε φέγγουν οι πολλοί είναι καταδικασμένοι να ζουν στο σκοτάδι που τους ετοιμάζουν οι λίγοι.
Αννα-διατυπώσεις... 30/12/2016

Να αποχαιρετισουμε το 2016 με ενα απλό άρθρο για την μοναξιά;

Γιαυτο καθώς θα κοιτάζεις έξω από το παράθυρό σου αυτή την φορά, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος , διασκεδάζοντας με τους φιλους σου, σκέψου…
Αννα-διατυπώσεις... 06/12/2016

Σε "Έξοδο" με τον Άρη Σφακιανάκη

Μου λείπουν οι βεγγέρες που έκαναν στα κατώφλια τους κάποτε οι άνθρωποι και η αίσθηση της κοινότητας που έχει πια χαθεί.
Αννα-διατυπώσεις... 13/10/2016

Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη: Μια "Καλοκάρδια" πένα για παιδιά!

Είναι τόσο παράλογο, φοβερό, άδικο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Παιδιά: ένα μεγάλο συγγνώμη.
Αννα-διατυπώσεις... 20/07/2016

Συνέντευξη: Αθηνά Δημητρακοπούλου

Αν δεν πίστευα ότι η τέχνη βοηθά τα πράγματα, δεν θα αφιέρωνα τόσα από τα χρόνια της ζωής μου στο να μάθω μέσα από αυτήν
Αννα-διατυπώσεις... 25/05/2016

Μητέρες της καρδιάς!

Μάνα σημαίνει αγάπη, απέραντη αγάπη...
Σελίδα 1 από 7