Υπάρχει ελπίς;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοντώσεις έναν λαό. Ακαδημαϊκοί και Μη. Ξεκινήσαμε απο τους ακαδημαϊκούς και προχωρούμε στους μη...
Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να παραδεχθώ πως αυτά που τόσα χρόνια διαβάζαμε και αναρωτιόμασταν αν κάποτε θα συμβούν στην πραγματικότητα συμβαίνουν.

Από που να αρχίσω;
Από το Οργουελικό σκηνικό στο 1984;
Από το βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης του Μίλαν Κούντερα;
Από το Μέγαρο των Χαστουκιών του Πασκαλ Μπρυκνέρ;

Σε ποιες σελίδες να αναφερθώ για να διατυπώσω την απόλυτη ταύτιση με τα σημεία των καιρών μας;
Δεν ξέρω αν ωφελεί τελικά να διαβάζεις πολύ
Δεν είμαι σίγουρη αν όλη αυτή η απορρόφηση γνώσης, αποδίδει εν τέλει...
Νιώθω πως ο κόσμος μου αλλάζει και δεν ξέρω τι οδηγίες να δώσω στο παιδί μου.
Νιώθω πως ξαφνικά κοιτάζω πίσω από τον ώμο μου με καχυποψία και δεν έχω διάθεση να χαμογελάσω σε κανέναν. Νιώθω πως δεν υπάρχει ελπίδα εκεί έξω και πως ότι και αν προσπαθώ να διδάξω στα παιδιά μας και να διδαχθώ από εκείνα δεν έχει νόημα, εφόσον όλα θα μεταλλάσσονται με ρυθμούς καταιγιστικούς τούδε και στο εξής!

Σε ποιο σκηνικό να τοποθετήσω αυτό που ζούμε;
Σε ποιους διαλόγους να εντοπίσω γνώριμους ισχυρούς που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου;
Σε ποιο σουρεαλιστικό πεδίο να προσπαθήσω να εξηγήσω τα κύματα βίας και παρενόχλησης παντός είδους στην οποία γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, παρακολουθώντας σχεδόν ακίνητοι και αμέτοχοι, την προσπάθεια εξαφάνισης πολιτισμών;
Φοβάμαι φίλοι μου!
Φοβάμαι, πως όσο ο σπόρος της βλακώδους και ματαιόδοξης επιθυμίας βρίσκεται ριζωμένος στην ψυχή του ανθρώπου, δεν θα σταματήσουν οι βιαιοπραγίες.
Παντού στον κόσμο υπάρχουν και ενεργούν συγκεκριμένες ομάδες που προκαλούν τον πανικό με ποικίλους τρόπους. Είτε σκοτώνοντας, εν ψυχρώ, ανυποψίαστους πολίτες, είτε παρενοχλώντας σεξουαλικά γυναίκες που θεωρούν πως προσβάλουν τα ήθη τους.
Μεταξύ μας, μπούρδες!
Παρενοχλούν επειδή γνωρίζουν πολύ καλά, ότι σε έναν πόλεμο όπως αυτόν που έχουν ξεκινήσει, οι έξυπνες στρατηγικές δεν είναι πάντα αυτές που δείχνουν κατά μέτωπον επίθεση. Έτσι, εμπλέκονται σε άλλες κουλτούρες και προσπαθούν εκ των έσω να επιβάλλουν την συνθήκη τους.

Αποδεδειγμένα, καταφεύγουν σε τακτικές που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι στρατηγοί στην Ιστορία του κόσμου. Εκτός απο τις εν ψυχρώ δολοφονίες, εξαπολύουν επιθέσεις σε γυναίκες, ομαδικούς βιασμούς, τρομοκρατία του δρόμου και τόσα άλλα, τα οποία αποτελούν το σχέδιο εναντίον της ειρήνης και της ελευθερίας των λαών, ξεκίνησε.
Ο Κούντερα το είχε γράψει πολύ ωραία... " Όταν θες να εξαφανίσεις έναν λαο ξεκινάς απο την Ιστορία του. Τα Βιβλία του. Καταστρέφεις τα βιβλία του και γράφεις καινούργια βιβλία..."

Το σχέδιο ξεκίνησε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοντώσεις έναν λαό. Ακαδημαϊκοί και Μη. Ξεκινήσαμε απο τους ακαδημαϊκούς και προχωρούμε στους μη...  Μα δεν κάναμε τίποτε όταν άλλαξαν τα βιβλία της Ιστορίας μας. Δεν κάνουμε τίποτε τόσο καιρό που ορδές τρελαμένων φανατικών απειλούν την ισορροπία του ατόμου, του συνόλου, του κόσμου ολόκληρου!

Ποιος θα με πείσει ότι δεν είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου;
Κανείς!
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση