Νεο Αίμα που κοχλάζει στο Ελληνικό Ρόκ!

Συνέντευξη με τους INCONSISTENCIES !!
Τους INCONSISTENCIES τους γνώριζα ως γκρουπ και είχα φροντίσει να ενημερωθώ για αυτούς ως γνήσια ροκού που της αρέσει να βλέπει νέο αίμα επί τω έργω. Όμως, τους άκουσα πρώτη φορά ζωντανά την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ποσειδωνίου στις Σπέτσες, στα πλαίσια της εβδομάδας του εορτασμού της Αρμάτας. Εντυπωσιάστηκα όχι μόνο από την δυναμική του γκρούπ αλλά και απο τον εκπληκτικό κιθαρίστα( ηλεκτρική κιθάρα) Άλεξ  Σαρόγλου. Αν ο Jimmie Hendrix τον βλέπει από εκεί που βρίσκεται έχει σπάσει πολλές κιθάρες! Ο νεαρός είναι καταπληκτικός! Ξεχνάς ότι ακούς έναν νεαρό να παίζει κιθάρα και έχεις ευθύς την εντύπωση πως παίζει εκείνος ο μεγάλος, συγκλονιστικός κιθαρίστας!

Καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας τους στις Σπέτσες, παρακολουθούσα εκστατική. Είχα εντυπωσιαστεί από την απόδοση των κομματιών μουσικά και ερμηνευτικά. Την σκηνική τους παρουσία, το πάθος τους, την τρέλα τους, την μαγεία του ταγμένου μουσικού. Για αυτό και καταλαβαίνω το λόγο πια, που είχαν επιλεγεί να ανοίξουν την συναυλία του Ρομπι Ουίλλιαμς στην Αθήνα.

Σε μια εποχή που όλα επαναλαμβάνονται, σας παρουσιάζω μια χούφτα παιδιά που δεν προσπαθούν απλά να μοιάσουν σε κάποιους, αλλά να εξελίξουν την γνώση που τους έδωσαν οι παλιοί και γράφουν ήδη τις δικές τους μουσικές σελίδες, στην Ιστορία των μεγάλων γκρουπ!

Α.Τ.  Πόσα χρόνια ροκάρετε παιδια; Πόσα χρόνια είστε στην σκηνή;
INCONSISTENCIES: Ο καθένας ξεχωριστά, βρισκόμαστε στην σκηνή πολλά χρόνια (κοντά στα 10). Από πιτσιρικάδες, με διάφορα σχήματα και σε είδη μουσικής που ποικίλουν. Μαζί, σαν Inconsistencies παίζουμε από τον Μάρτιο του 2014.

Α.Τ.  Πρόσφατα ανοίξατε την συναυλία του Ρομπι Ουίλλιαμς. Δεν είναι και λίγο… Μιλήστε μου για την εμπειρία.
INCONSISTENCIES: Εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε. Αρκετά διαφορετική σε σχέση με αυτήν απο ένα show σε κλειστό μαγαζί όπου ο κόσμος έχει έρθει μονό για εμάς. Σίγουρα υπήρχε άγχος για το πως θα κερδίσουμε το κοινό που δεν μας ήξερε και βρισκόταν εκεί μόνο για τον Robbie, αλλά η ενέργεια που βιώσαμε λόγω του αριθμού των ατόμων που μας χειροκροτούσαν, ήταν απίστευτη.

Α.Τ.  Δουλεύετε μονάχα διασκευές; Υπάρχουν δικά σας τραγούδια;
INCONSISTENCIES:  Δεν είμαστε cover band και δουλεύουμε κυρίως δικά μας κομμάτια. Πριν ένα χρόνο και κάτι, ταξιδέψαμε στο Λονδίνο και ηχογραφήσαμε το πρώτο μας EP στα Red Bull Studio. To EP ονομάζεται When Everything Must Go και κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο από την Playfalse Records. Έκτοτε παρουσιάζουμε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας παράλληλα και κάποια cover sessions στα οποία διασκευάζουμε groovατα και χορευτικά κομμάτια.

Α.Τ.  Τι σας εμπνέει; Που δημιουργείτε συνήθως; Και πως;…. Θέλω να πω, η μελωδία ή ο στίχος έρχεται ξαφνικά ή συγκεντρώνεστε και δουλεύετε επί σκοπού;
INCONSISTENCIES: Η αρχική σύνθεση των κομματιών είναι αυθόρμητη. Όπως το είπες δηλαδή, η αρχική ιδέα έρχεται ξαφνικά. Αλλά σίγουρα αυτό απέχει πολύ από ένα τελειωμένο κομμάτι.  Στην συνέχεια, μαζευόμαστε και δουλεύουμε επί σκοπού, ένα -ένα σημείο, ενορχήστρωση, pre-prodution και πάλι από την αρχή, μέχρι να είμαστε 100% ικανοποιημένοι.

Α.Τ. Είστε πολύ νέοι… Δεν  ξέρω αν σας κέρδισε η  μουσική παρά το γεγονός ότι ξεκινήσατε να κάνετε κάτι άλλο ή απλά της αφιερωθήκατε από την αρχή. Το ερώτημα που γεννάται στο μυαλό μου είναι πως ενας  γονιός σήμερα μπορεί να αφήσει το παιδι του να ασχοληθεί με την μουσική ή γενικότερα τον καλλιτεχνικό χώρο όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις; Και τι συμβουλεύεται εσείς έναν έφηβο που γουστάρει να κάνει ότι κανετε και εσείς αλλά όλοι του λένε να μπει στο πανεπιστήμιο;
INCONSISTENCIES: Η μουσική μας κέρδισε όλους από την αρχή, ξεκάθαρα. Όλοι προσαρμόσαμε την ζωή μας πάνω σε αυτήν. Αυτό το λέω γιατι όπως προείπες, είναι αρκετά δύσκολο να ζήσεις μόνο από κάτι τέτοιο, ειδικά στην χώρα που ζούμε. Οπότε, παράλληλα με την μπάντα, όλοι ασχολούμαστε και με κάτι άλλο, είτε αυτό σχετίζεται με την μουσική γενικότερα είτε οχι, πάντα όμως έχοντας την μουσική σαν την πρώτη προτεραιότητα στην ζωή μας.

Α.Τ.  Τι είναι για εσάς η μουσική; Θέλω έναν χαρακτηρισμό από τον καθένα σας ξεχωριστά.
INCONSISTENCIES:
A και Ω,
καθημερινότητα,
όνειρα,
πάθος,
Εθισμός.

Α.Τ. Πόσο εύκολο είναι ο θαυμασμός των νεαρών κοριτσιών να σας παρασύρει στα μονοπάτια της έπαρσης και να χάσετε εαυτούς; Γενικά πως ισορροπείτε στην επιτυχία και στην αναγνώριση; Τι σας κρατά στην γη;
INCONSISTENCIES: (Γελάνε) Πολύ δύσκολα χάνουμε εαυτούς. Το να είσαι επαγγελματίας μουσικός, δεν σημαίνει μονό να παίζεις καλά, αλλά να έχεις και το σωστό attitude. Όταν σε γεμίζει αυτό που κάνεις, δεν χωράει αλαζονεία.

Α.Τ. Που εμφανίζεστε; Τι περιμένουμε από σας στο μέλλον;
INCONSISTENCIES: Τα προγραμματισμένα shows θα ανακοινωθούν σύντομα στην σελίδα μας στο facebook και στο Twitter. Είναι για Αθήνα και Λάρισα πολύ σύντομα και τα 2. Παράλληλα είμαστε ήδη σε διαδικασία σύνθεσης του full length album, το οποίο θα γράψουμε την άνοιξη. Stay tuned!  (Μείνετε συντονισμένοι)


________________________

Το συγκρότημα θα συζητηθεί πολύ στο μέλλον, για αυτό κρατήστε τα ονοματά τους. Αξίζει να τους ακούσετε. Οι Inconsistencies αποτελούνται από τους εξής:
Ηλίας Μπόγδανος - ακουστική κιθαρα- vocals (εκπληκτικος τραγουδιστής )
Αλεξ Σαρογλου  - ηλεκτρική κιθαρα (για χάρη του ίσως, ο Hendrix κατέβαινε να παίξει έστω ένα κομμάτι ακόμη, επι σκηνής, πιστέψτε με!)
Έκτορας Παντζής - drums ( παθιασμένος ντραμερ με μια τρομακτική αυτοκυριαρχία αν τον παρακολουθήσεις προσεκτικά)
Βίκτωρας Τσιολέκας - backing vocals (εξαίρετος)
Λευτέρης Κουκλάκης - μπάσο( μα που βρήκαν τόσο καλό μπάσο;)
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση