Αλέξη Τσίπρα, ούτε εσύ είσαι κατάλληλος!

Ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ είναι πολλά πράγματα που θα ήθελε να είναι!
Το καλοκαίρι πέρασε και έρχεται ο χειμώνας... Χειμώνας και στην παρούσα φάση, προεκλογική φάση, για άλλη μια φορά που αντί να σκεφτούμε την σύμπραξη και την συμπόρευση για το καλό της χώρας, έχουμε πάλι να αντιμετωπίσουμε αλαζονικές διαθέσεις και υπερφίαλα εγωπαθείς στάσεις!

Ο Αλέξης Τσίπρας δυστυχώς έχει αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων. Εχει αποδειχθεί κατώτερος της ισχύος που του παραδόθηκε. Η λέξη "παραδόθηκε" μην σας ξενίζει. Όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τον στήριξαν. Όχι γιατί τον αγαπούν ενδεχομένως, αλλά γιατί η Ελλάδα χρειάστηκε την σύμπνοια και την ομόνοια για να σταθεί όρθια. Ο Αλέξης Τσίπρας φώναξε βοήθεια και τον άκουσαν. Έκανε έκκληση για συμπαράσταση και του συμπαραστάθηκαν. Χρειάστηκε υποστήριξη και τον συγκράτησαν.  Επαναλαμβάνω αυτό που έχω ήδη γράψει για την κυβέρνηση Τσίπρα: Έτυχε της ηπιότερης αντιπολίτευσης, που είχε την τύχη να αντιμετωπίσει ποτέ κυβέρνηση!

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως θέλει αυτοδυναμία και μόνο αυτοδυναμία. Δηλώνει πως δεν συνεργάζεται με κανέναν και ή θα του δώσει ξεκάθαρη εντολή ο λαός ( που τόσο έχει ταλαιπωρήσει, χλευάσει και εξαπατήσει) ή θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Αντιπολίτευση! Θα συνεχίσει δηλαδή να βάζει τρικλοποδιές σε όλες τις προτάσεις που θα έρχονται για ψηφοφορία  στην βουλή. Θα συνεχίσει να βγάζει στο δρόμο διαδηλωτές και να εμποδίζει την ομαλή μετάβαση της χώρας σε μια σταθερότερη πορεία ώστε να βγούμε απο την ρημάδα την κρίση!

Η ουσία του πράγματος δεν είναι το ποιος δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ είναι πολλά πράγματα που θα ήθελε να είναι!

ΔΕΝ είναι ικανός για Πρωθυπουργός! ΔΕΝ είναι ικανός για Υπερβάσεις!

ΔΕΝ είναι ικανός για Ανατροπές που θα έγραφαν Ιστορία! Ναι, Δεν είναι τίποτε απο αυτά!

Αλλά η ουσία, επαναλαμβάνω, δεν είναι στο τι ΔΕΝ είναι, αλλά στο τί είναι ικανός να κάνει! Δυστυχώς, είναι ικανότατος στο να παραπλανεί. Λαοπλάνο τον χαρακτηρίζουν πολλοί και δεν εχουν άδικο. Είναι ικανότατος στο να υπόσχεται και να γίνεται πιστευτός, αγαπητός με τρόπο εμμονικής λατρείας σχεδόν! Είναι ικανότατος να παίρνει τις λάθος αποφάσεις όσον αφορά στους συνεργάτες του. Είναι ικανότατος να ασκεί πολιτική εντός και επι τα αυτά ( περιορισμένους χώρους, σχολεία, κοινότητες, ομάδες προσκόπων κλπ). Για το εντός, εκτός και επί τα Απτά όμως, δηλαδή εγχώρια, ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή;  Για τα άμεσα, σημαντικά, διχαστικά αλλά εκρηκτικής σημασίας ζητήματα; Επι του πρακτέου; Αμφιβάλλω! 

Τι μένει; Τι μας απομένει να κάνουμε; Ποιον να εμπιστευτούμε; Οι άκαυτοι, δεν είναι έμπειροι και οι έμπειροι είναι καμμένοι. Όχι δεν κάνω λογοπαίγνιο και σίγουρα δεν δημιουργώ συνειρμούς για τον Πάνο Καμμένο. Δεν με αφορά άλλωστε καμία θέση του, πέραν του μεταναστευτικού, που με βρίσκει σύμφωνη διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τώρα, πως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ποια χώρα θέλουμε για τα παιδιά μας, τι παιδεία θέλουμε, τι προοπτικές, τι οράματα να μοιράσουμε και να μοιραστούμε,  πόσο αγαπάμε την Ελλάδα μας και πόσο αγαπάμε την Ελευθερία μας, η οποία ύποπτα διακυβεύεται τα τελευταία χρόνια. Αν δεν αναλογιστούμε την απειλή που δεχόμαστε και που είναι εύκολο να γίνει πράξη διεκδίκησης εδαφών μας απο γείτονες χώρες, οι οποίες θεωρούν πως τους ανήκουν περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, πολύ φοβούμαι πως θα μας κυβερνούν άτομα σαν τον Αλέξη Τσίπρα, δίχως σαφή προσανατολισμό και δίχως στεγανά. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για σοβαρότητα, προσήλωση στους στόχους και συμπόρευση όλων για να χαιρόμαστε την χώρα μας όπως ακριβώς την θέλουμε και όχι, έρμαιο και κλωτσοσκούφι Ευρωπαίων και μη, που επιθυμούν να κυριαρχήσουν στην γεωπολιτική μας θέση. 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες πάντα υπήρξαν φύλακες της Ορθοδοξίας και της Ελευθερίας. Σήμερα οι δύο αυτές έννοιες είναι δυστυχώς κόκκινο πανί. Για αυτό το λόγο ας προσέλθουμε στις κάλπες μετά σύνεσης και ευθύνης!
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση