Αλέξη Πρόσεξε! Εμφύλια διαμάχη προ των Πυλών

Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν ξέρω τι πρέπει να κανω. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρω πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ανακαλέσει το δημοψήφισμα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βιώνουμε δραματικές ώρες για την Ελλάδα και το μέλλον μας. Ειλικρινά αδυνατώ να αντιληφθώ πως φθάσαμε εδώ! Ο Ελληνικός λαός έδωσε μια σαφή και δυνατή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί για το καλό της Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αυτή - η πρώτη φορά αριστερά - έλαβε εντολή από τους περισσότερους Έλληνες να προσπαθήσει για το καλύτερο. Στηρίζεται από την πρώτη στιγμή ακόμη και από εκείνους που δεν της έδωσαν την ψήφο τους στις εκλογές. Στηρίχθηκε όσο καμιά άλλη κυβέρνηση και η πλειοψηφία του κόσμου τήρησε μια στάση αναμονής για να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο - παρόλο που δεν υπήρχε στην ουσία - στους νέους κυβερνώντες να δράσουν.

Σήμερα, πέντε μήνες αργότερα, αυτή η κυβέρνηση η οποία απόλαυσε την ηπιότερη αντιπολίτευση που έχει δεχθεί ποτέ κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει αυτά που υποσχέθηκε, όχι μόνο δεν έχει επιδείξει ίχνος ωριμότητας και σύνεσης, όχι μόνο έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία στο απόλυτο αδιέξοδο,  αλλά επιπλέον, καλεί τους Έλληνες να αποφασίσουν και να δώσουν την λύση που θα έπρεπε να εχει ήδη εισηγηθεί!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομακτικό δίλλημα το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά αλλού παρά στο ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα. Με το δημοψήφισμα - το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τεθεί ως θέμα εν προκειμένω, αν και εφόσον ο κ. Πρωθυπουργός είχε κάνει σωστά την δουλειά του - καλούμαστε να αποφασίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ δίχως όμως να είναι σαφές το τι σημαίνει το κάθε ένα!

Ερωτώ λοιπόν: Γιατί Εμείς;

Γιατί εμείς να αποφασίσουμε αν θα πούμε ΝΑΙ το οποίο Πιθανότατα - το τονίζω το "πιθανότατα" γιατί διευκρινήσεις δεν έχουμε από πουθενά για το τι ακριβώς σημαίνει- πιθανότατα λοιπόν, σημαίνει μένω στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα αλλά παράλληλα συμφωνώ μεταξύ άλλων και στα εξής:
Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Περικοπές στα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας. (Πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο αφού περιμένουν Σκοπιά, Αλβανία, Τουρκία μια αδύναμη άμυνα για να διεκδικήσουν εδάφη!)
Με λίγα λόγια δηλαδή ψηφίζω ΝΑΙ και αποφασίζω για το τίποτα των παιδιών μου! Για εργασιακό χώρο που θα προσφέρει ελάχιστες αποδοχές και ζωή δίχως προοπτική.

Αν αποφασίσουμε να πουμε ΟΧΙ το οποίο Πιθανότατα και τονίζω και εδώ το πιθανότατα για τους παραπάνω λόγους, πέρα απο την ηρωική και επαναστατική στάση, την περηφάνεια και την ηθική ικανοποίηση ότι δεν σκύψαμε το κεφάλι μας,  σημαίνει βγαίνω από την Ευρώπη και από το κοινό νόμισμα, επιστρέφω στην δραχμή και μεταξύ άλλων έχω συμφωνήσει στα εξής:
Καταβαράθρωση της οικονομίας.

Επιστροφή στο χθες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με λίγα λόγια δηλαδή, ψηφίζω ΟΧΙ και γυρίζω τα παιδιά μου πίσω ενώ ταυτόχρονα είναι πια σίγουρο ότι εκτος από την εισβολή των Σκοπιανών για την Μακεδονία, των Αλβανών για την Ήπειρο και των Τούρκων για τη Θράκη και το Αιγαίο,  θα έχω να αντιμετωπίσω και την εμφύλια διαμάχη που θα ξεσπάσει εφόσον η ανέχεια και η εξαθλίωση όλων θα οδηγήσει στον αλληλοσπαραγμό!

Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν ξέρω τι πρέπει να κανω. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε.
Ξέρω πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ανακαλέσει το δημοψήφισμα.
ΑΝ δεν θέλει να τον θυμούνται ως τον καταστροφέα μιας χώρας εξαιτίας του υπερφίαλου εγωισμού του
 να παραδεχθεί πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη
μιας δίκαια απόφασης για όλους. Αν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ηγέτης πραγματικός,
πρέπει να κάνει την κινησή του τώρα! Για να διασώσει τον λαό από άλλον έναν εμφύλιο!

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση