SPETSATHLON 2015 - Σημασία έχει να αγωνίζεσαι!

Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που στην ουσία κινεί τα γρανάζια του αθλητισμού.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, από 24 έως 26 Απριλίου,  οι Σπέτσες υποδέχθηκαν ακόμη μια φορά αθλητές, στην καθιερωμένη πλέον, αθλητική συνάντηση Σπέτσαθλον, αθλητές της κολύμβησης, της ποδηλασίας, αλλά και δρόμου αντοχής, αγωνίστηκαν είτε ξεχωριστά, είτε ως τριαθλητές. Το Spetsathlon 2015, επεφύλασσε ρεκόρ συμμετοχών. Με πάνω από 540 τριαθλητές, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών και 3.000 επισκέπτες το 3ο Spetsathlon ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση Τριάθλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας για το 2015,  που συνδιοργανώνουν η εταιρεία Communication Lab και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.). Οι σπουδαιότεροι τριαθλητές και όλοι οι φίλοι του αθλήματος έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από 17 χώρες του εξωτερικού.

Μετά το τέλος των αγωνισμάτων, είχα την χαρά να συνομιλήσω με την ομάδα της ARGOS SECURITY όπου οι αθλητές της στέφθηκαν νικητές και στην μικρή και στην μεγάλη διαδρομή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών της ARGOS SECURITY TRIATHLON TEAM στις 25 & 26/04/2015.

 1. ΔΑΝΙΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -  TRIATHLON SPRINT – 01.16.59
 2. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – TRIATHLON ENDURANCE – 2.45.15
 3. TRIATHLON SPIRNT RELAY- 1.10.53- 1η ΘΕΣΗ
 4. TRIATHLON ENDURANCE RELAY – 2.20.42 –1η ΘΕΣΗ
 5. ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – TRIATHLON SPRINT – 1.22.53

Στην διάρκεια της συζήτησής μας διαπίστωσα, μετά λύπης μου, πως οι άνθρωποι αυτοί, που προσπαθούν να κρατούν ψηλά το ιδανικό της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας, αν και φέρουν σημαντικές διακρίσεις στα αγωνίσματα και τις κατηγορίες τους, δεν έχουν καμία βοήθεια από την πολιτεία στις προσπάθειές τους. Αυτό δε, δεν συμβαίνει τώρα με την κρίση, αλλά συνέβαινε πάντοτε. Ο χορηγός της ομάδος και αθλητής ο ίδιος, Δημήτρης Δανιήλ, ετών 59, που αγωνίστηκε ο ίδιος στο τρίαθλο μαζί με τον γιό του επίσης τριαθλητή, είπε στις Αννα- διατυπώσεις και την politicaldoubts.
« Η πολιτεία είναι ανύπαρκτη. Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Είμαι χρόνια αθλητής και ο γιός μου το ίδιο και εξακολουθεί να κάνει πρωταθλητισμό. Εγώ ως επιχειρηματίας δεν έχω κανένα όφελος. Επιπλέον ζημιώνομαι κιόλας. Αν για παράδειγμα θα ήθελα να δώσω σε έναν αθλητή 1000 ευρώ ως αρωγή στην προσπάθειά του, η πολιτεία θα φορολογήσει αυτό το ποσό 40% και τον αθλητή θα τον υποχρεώσει να το δηλώσει ως εισόδημα. Άρα φορολογεί και τους δύο μας. Αφενός, δεν βοηθά οικονομικά, αφετέρου,  αποθαρρύνει με τέτοιες αποφάσεις και την διάθεση του κάθε επιχειρηματία που θα ήθελε να βοηθήσει. Βάζει εμπόδια την στιγμή που είναι ανύπαρκτη.»

Το τρίαθλο είναι ένα δύσκολο άθλημα που απαιτεί πολύ μεγάλη αφοσίωση, αλλά και ιδιαίτερες αντοχές.

« Πολύ δύσκολο άθλημα» συνεχίζει ο κ. Δανιήλ, «όμως τελευταία έχει γίνει λίγο μόδα. Μόδα με την καλή έννοια. Προσπαθούν περισσότερα άτομα για το τρίαθλο. Είναι ένα στοίχημα ας πούμε. Να ελέγξουν τις αντοχές τους, τις δυνάμεις τους. Είναι καλό αυτό. Δοκιμάζονται και τους αρέσει να δοκιμάζονται. Γενικά, πάντως, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που στην ουσία κινεί τα γρανάζια του αθλητισμού. Ότι γίνεται, ακόμη και αν είναι περισσότερο διασκέδαση από αγώνας, για τον αθλητή είναι όφελος! Αναφέρομαι σε διοργανώσεις όπως αυτή, που έχουν κυρίως διασκεδαστικό και απολαυστικό ρόλο. Παρόλα αυτά είναι όφελος και ένα είδος προπόνησης. Ειδικά όταν δεν έχει ο αθλητής άλλες σοβαρές υποχρεώσεις

Αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές είναι φανερά απογοητευμένοι από την πολιτεία και μόνο από αγάπη στην ζωή και την υγεία, που είναι το αποτέλεσμα της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, συνεχίζουν.
Ένα από τα μέλη της ομάδας ο Μπουγλάς Απόστολος θα συμφωνήσει: « Η Ομοσπονδία ( αναφερόμαστε στην ποδηλασία) είναι ανύπαρκτη. Μόνο τα ρούχα σου δίνει. Να φανταστείτε πως προκρίθηκα στο Παγκόσμιο και δεν είχα δηλωθεί! Δεν με είχαν δηλώσει! Το είχαν αμελήσει! Δηλώθηκα τελευταία στιγμή σχεδόν. Ότι γίνεται συνεπώς, μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι ένα λιθαράκι σημαντικό. Στην ουσία οι αθλητές ξέρουν πως δεν θα τους στηρίξει η πολιτεία.» Βέβαια να ξέρετε πως αν είχα άλλο αγώνα σημαντικό δεν θα ερχόμουν. Αλλά από το να κάθομαι σπίτι μου και να αδρανώ φυσικά, επέλεξα να βρίσκομαι εδώ! Τα πάντα για έναν αθλητή είναι όφελος όπως είπε και ο κ. Δανιήλ προηγουμένως!

Είναι πολύ θλιβερό να συνειδητοποιείς πως οι άνθρωποι που σηκώνουν στους ώμους τους την Ελλάδα και φουσκώνουν από υπερηφάνεια όλοι οι Έλληνες εξαιτίας των επιτυχιών τους, στην ουσία, το κάνουν με μόνο όπλο την δύναμη των ποδιών τους, της ψυχής τους κυρίως.  Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό και από πάντα προσπαθούν να συμμετέχουν και να πρωτεύουν δεν σταματούν να αγωνίζονται. Έχουν μελλοντικούς αγώνες ο καθένας και φυσικά συνεχίζουν. Η ομάδα «ARGOS SECURITY TRIATHLON TEAM» αποτελείται από τους:

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - τέως Πρωταθλητής Κολύμβησης και νυν διακεκριμένος Τριαθλητής.
 1. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - τέως Πρωταθλητής Κολύμβησης και νυν διακεκριμένος Τριαθλητής.
 1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ – Πρωταθλητής Κολύμβησης
 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ – Πρωταθλητής Κολύμβησης με συμμετοχές σε Ευρωπαικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ- Φυσικοθεραπευτής – τέως Κολυμβητής και νυν διακεκριμμένος Τριαθλητής.
 1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΟΥΓΛΑΣ – Πρωταθλητής Ποδηλασίας τα τελευταία χρόνια με συμμετοχή σε Ευρωπαικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΓΛΑΣ- Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Πρωταθλητής Ποδηλασίας τα τελευταία χρόνια με συμμετοχή σε Ευρωπαικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Αθλητής Στίβου, με συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα με διάφορες επιτυχίες. Σε  αποστάσεις από 5 ως 42χλμ.
 1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - Αθλητής Στίβου, με συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα με διάφορες επιτυχίες. Αποστάσεις ως 21 χλμ.


Στην ερώτησή μου τι έχουν να συμβουλέψουν τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό μου απαντούν σχεδόν με ένα στόμα!

« Ναι στον Αθλητισμό ασυζητητί! Όχι στον πρωταθλητισμό! Ή ναι και στον πρωταθλητισμό εφόσον έχεις πλήρη συνείδηση ότι μπαίνεις σε έναν χώρο που θα στηρίζεσαι μόνος σου και μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία θα σε συνδράμει, αν σε συνδράμει. Να ξέρουν δηλαδή πως θα είναι ολομόναχοι στο μακρύ δρόμο για την αναγνώριση των κόπων τους και τις πρώτες θέσεις!»

Εμείς να ευχηθούμε καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες!

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση