Τα Ίμια και το ΌΧΙ του 2015

Μην μου ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά! Αρκεί να μην ξεχάσουμε την δυναμή μας ως Έλληνες! Αρκεί να αρνηθούμε να ζήσουμε ως άβουλος πληθυσμός μιας Ευρώπης που κονσερβοποιείται!
Δύο είναι τα θεματα που με εχουν κινητοποιήσει αυτές τις μέρες. Ένα ειναι τα ΙΜΙΑ και το δεύτερο είναι το ΟΧΙ που ειπώθηκε χθες απο την κυβέρνηση.

Αλλά ας τα δουμε ένα ένα.

Απόψε έχουμε μια πορεία στο σύνταγμα με αφορμή την επέτειο των ΙΜΙΩΝ. Τα ΙΜΙΑ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υπόθεση κομματική. Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων!! Είναι μνήμη και οφείλει να είναι μνήμη όλων των Ελλήνων! Είναι Ιστορία και οφείλει να είναι Ιστορία όλων μας, Ιστορία της Ελλάδας και μην ακούσω κανέναν να μου πει ότι δεν γράφτηκε ακόμη γιατί πρέπει να περάσουν τόσα χρόνια επι τόσο, τόσο!!  Γιατί εδώ δεν εχουμε να κάνουμε με μπακαλοτέφτερα, αλλά με γεγονότα που συνθέτουν την πορεία ενός Έθνους, καταδεικνύουν την ποιότητα των προσώπων που ενεπλάκησαν και επιπλέον είναι μέρος της Ιστορίας ενός ευρωπαικού πολιτισμου! Θα μου πείτε χέστηκαν ορισμένοι - με το συμπάθειο - για την Ιστορία της Ελλάδας! Ίσως, μα η ουσία είναι αλλού. Εμείς είμαστε η Ελλάδα! Εμείς είμαστε μέρος της Ευρώπης, εμείς είμαστε το καλό και το κακό που θα διδαχθούν τα παιδιά μας. Το ιδανικό ή το μίασμα που θα μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές! Με γνώμονα το εθνικο συμφέρον, την εθνική ασφάλεια και εθνική ελευθερία τα ΙΜΙΑ πρέπει να τα τιμούμε εμείς. Δε με πολυενδιαφέρει αν τη πορεία την οργάνωσε το κόμμα της Χ.Α. του ΚΚΕ ή του Κίτσου του Λεβέντη! Ως Ελληνίδα οφείλω να χαιρετίσω την πρωτοβουλία.

Ως Ελληνίδα επισης, πρέπει να παραδεχθώ δημόσια κάτι που πολλοί σκέφτονται αλλά λίγοι ομολογούν , για να περάσω στο δεύτερο θέμα μου, το ΟΧΙ! Η υπογράφουσα κατά αρχήν δεν ανήκει σε εκείνους που ψήφισαν Αλέξη Τσίπρα. Προτιμησε εναλλακτικά κόμματα που δεν είχαν καεί τα προηγουμενα χρόνια. Όπως και πολλοί ακόμη αν δείτε τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός βουλής. Ακούω τις τελευταίες μέρες όμως διάφορα να λέγονται για την νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία ειναι επιλογή της πλειοψηφίας και που ακόμη δεν έχει προλάβει να λερώσει τις κυβερνητικές τουαλέτες καλά καλα!

Καμιά πολιτική δεν έχει ξεκάθαρες γραμμές και πεντακάθαρες πλεύσεις. Συνεπώς, κανέναν δεν μπορουμε να τον εμπιστευτούμε απολύτως και να τον αναγάγουμε σε Σωτήρα όλων. Μακάρι να λανθάνω βέβαια. Όμως, θεωρώ πως είτε είναι, είτε δεν είναι ικανός και άξιος να πρωθυπουργεύσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας, είτε μπορεί είτε δεν μπορεί να πράξει όσα εταξε προεκλογικά, ο μέσος Έλληνας που τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, αναφώνησε ήδη, "γουστάρω ρε που επιτέλους ένας άνθρωπος βαράει το χέρι στο τραπέζι, που δεν τους το κάνει εύκολο!".

Επιπλέον, παρόλο που δεν θεωρώ πως υπάρχουν πολλά περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας προς οφελός μας με την Γερμανία, μου αρέσει που στην τελική τους λέμε " Δώσαμε! Δεν έχει άλλο!"

Εκτιμώ πως ή θα γίνει ο ήρωας στην Ιστορία του 21ου αιώνα για την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας αν επιτύχει, ή θα ζήσουμε βαθιά και ολοκληρωτική καταστροφή. Επειδή όμως παντα υπήρξα οπαδός του " η ταν ή επι τας" και του χορου του Ζαλόγγου και λάτρης της εξόδου του Μεσολογγίου, περιμένω υπομονετικά να δώ τι μπορει να συμβεί. Και όλα αυτά δίχως να έχω ψηφίσει τον κ. Τσίπρα.  Πολλοί άνθρωποι, παρόλο που προτίμησαν εναλλακτικά κόμματα από τα συνήθη μεταξύ αυτων και του ΣΥΡΙΖΑ, ( η δυναμή του δεν είναι ατοφια, προέρχεται από πολλά διαφορετικά ίδεολογικά στρώματα που για τον Α ή Β λόγο συσπυρώθηκαν εκει, άρα έιναι ασταθής η δύναμή του ουσιαστικά), περιμένουν με αισιοδοξία την δράση της νέας κυβέρνησης και ευελπιστούν να επιτύχει. Και εδώ υπάρχει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για αυτές τις εκλογές. Δεν υπήρχε φανατισμός στην πλειοψηφία του κόσμου. Υπήρξε διάθεση για ανοικτό μυαλό και μια γενικά ανοικτή στάση στο διαφορετικό. Όπως και αν εννοεί ο καθένας το διαφορετικό.

Τωρα για την σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ και τις κινήσεις εντυπωσιασμού, εκκλησία, Καισαριανή και λοιπα δεν μένει παρά να δουμε πόσο εντυπωσιασμό εμπεριέχουν και πόση ουσία.

Δεν θα χαρώ αν αποτύχει, φυσικά. Ούτε θα θριαμβολογήσω, ούτε και πρέπει κανεις να θριαμβολογήσει αν κινδυνέψουμε. Στο κάτω κάτω ειμαστε δημοκράτες. Οφείλουμε να σεβαστουμε την ετυμηγορία των πολλών. Επιτρέψτε μου όμως μια σημείωση. Όταν αποφασιζουμε να επιλέξουμε το δυσκολο δρόμο για την ελπίδα, δεν βιαζόμαστε να απογοητευθούμε. Δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Να θυμάστε πως αυτος που αποφασίζει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι πρέπει να ειναι προετοιμασμένος για τα εξής δυο πράγματα. Ή να σπάει το χέρι του, ή να σπάσει το τραπέζι. Ενα απο τα δυο θα γίνει. Μέσο εδώ δεν εχει.

Μην μου ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά! Αρκεί να μην ξεχάσουμε την δυναμή μας ως Έλληνες! Αρκεί να αρνηθούμε να ζήσουμε ως άβουλος πληθυσμός μιας Ευρώπης που κονσερβοποιείται!
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 01-02-2015 00:22
Ο Ζαλογγος ειναι παραμυθι, δεν το ακουσες;
Στην Σμυρνη εγινε συνωστισμος, δεν τομαθες;
Ο Λεωνιδας ηταν αδελφη, ο Αλεξανδρος σφαγεας, ο Κολοκοτρωνης καταπλιας.
Οι Ελληνες τουρκοσποροι και αχαριστοι που επαναστατησαν στους Τουρκους με τους οποιους περνουσαν θαυμασια.
Η Σημαια ειναι ενα παλιοπανο, οι παρελασεις μιλιταριστικες, το εθνος, ρατσιστικο κατασκευασμα, πατριδα το μερος που ετυχε να βρεθεις.
Το προβλημα ειναι οτι αν ο Τσιπρας αποφασισει στα σοβαρα να βαρεσει το χερι στο τραπεζι, αυτοι που θα τρομαξουν πρωτοι ειναι οι γρεκυλοι που τοσα χρονια εβαλε το χερακι του να φτιαχτουν.

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι....
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση