Η γιαγιά και ο Θοδωράκης

Ο Θοδωράκης παιδι μου, ο Θοδωράκης μου έτσι τον φώναζα όταν ζούσε! Γιαυτό σου λέω! Να έρθει ο παπας και να ειδοποιήσουμε τα παιδιά μου. Δεν έχω πολύ χρόνο! Έρχεται ο Θοδωράκης μου... (σκουπίζει τα δάκρυα με την ποδιά της η γιαγιά Σωτηρία.)
-Άννα, τρέξε να σου πω, τρέξε!!
- Τι είναι γιαγιά; ( Η κυρά Σωτηρία ειναι χρόνια χήρα και μόνη αφου τα παιδιά της ζουνε εκτός Ελλάδος. Υπερήλικας καθώς είναι, δεν την φωνάζουν άδικα, γιαγιά της γειτονιάς!)
- Να έρθεις να πάρουμε τηλέφωνο τα παιδια στην Αυστραλία παιδάκι μου γιατί δεν βλέπω εγώ τα νούμερα. Είναι επείγον!
- Τι έγινε; Τι έπαθες;
- Έλα πιο δώ να σου πω έλα μια στιγμή..
(μπαίνω στο σπίτι της και βλέπω παντου αναμένα καρβουνάκια και λιβάνια)
- Τι έγινε κυρά Σωτηρία; γιατί καις λιβάνια;
- Τι να σου πω παιδί μου; Φώναξα και τον παπά να έρθει κατά τις έξι απόψε να με μεταλάβει.
- Γιαγιά τι έχεις θα μου πεις ή θα με τρελάνεις; Τί έγινε;
- Τι να σου πρωτοπώ! έρχεται να με πάρει ο Θόδωρος! Μου το είπε καθαρά!
- Ποιος Θόδωρος;
- Τι ποιος Θόδωρος ο άντρας μου!
- Ο συγχωρεμένος;
- Ο συγχωρεμένος!
- Κυρά - Σωτηρία, μάλλον τον γιατρό πρέπει να παρεις και να φωνάξεις να έρθει και όχι τον παπά!
- Καλά εσύ κορόιδευε αλλά εμένα μου το είπε καθαρά! Μου το είπε θα έρθει να με πάρει!
- Ο Συγχωρεμένος;
- Ε, μα τί σου λέω τόση ώρα;
- Ο Συγχωρεμένος σου είπε οτι θα ερθει να σε παρει;
- Θα έρθει θα με πάρει απο το χέρι και θα με παει στο ποτάμι!
- Αχ μάλλον να σου φτιάξω ένα χαμομήλι να ηρεμήσεις...
- Δεν θέλω να πιω χαμομήλι! Θέλω να μεταλάβω να ειμαι ετοιμη! Μου το ειπε καθαρά στο τηλέφωνο σου λεω! Έρχεται να με πάρει!
- Σε πήρε και τηλέφωνο;
- Ακου παιδί μου, χθές αργά το απογεμα μετά τις οκτώ, χτύπησε το τηλέφωνο. Το σηκώνω, λέγεται λεω. Καλησπερα σας, λένε. Ποιος είναι; ρωτάω. Είμαι ο Θεοδωράκης μου λεει! Θέλω να ετοιμαστείς και να έρθεις κοντά μου γιατί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θα σε πάρω απο το χέρι και θα έρθεις στο ποτάμι! Ο Θοδωράκης παιδι μου, ο Θοδωράκης μου έτσι τον φώναζα όταν ζούσε! Γιαυτό σου λέω! Να έρθει ο παπας και να ειδοποιήσουμε τα παιδιά μου. Δεν έχω πολύ χρόνο! Έρχεται ο Θοδωράκης μου... (σκουπίζει τα δάκρυα με την ποδιά της η γιαγιά Σωτηρία.)

- Αχ κυρά Σωτηρία δεν ήταν ο Θοδωράκης σου. Κι εμένα με πηρε το ίδιο πρόσωπο τηλεφωνο χθες το βράδυ αλλά δεν ήταν καν πρόσωπο. Μια προεκλογική πρόσκληση ήταν για να ψηφισω ένα συγκεκριμένο σχήμα και μάλιστα ηχογραφημένη! Ξέχασες οτι την Κυριακή ψηφίζουμε;

(Άρχισα να γελάω και να με κοιτά απορημένη η γιαγιά. Κατάλαβα αμέσως τι είχε συμβεί γιατι το προηγουμενο βράδυ ειχα δεχθεί και εγώ ένα τηλεφωνημα που φυσικά δεν ήταν απο τον ίδιο το κ. Σταύρο Θεοδωράκη, παρόλο που ομιλούσε ο ίδιος, αλλά ηχογραφημένο μηνυμα - πρόσκληση για να επιλέξουμε το Ποτάμι στις αυριανές εκλογές. Η καημένη η γιαγιά άκουσε μονο το Θοδωράκης και τρελάθηκε. Είχε και τον χαιδευτικό του ο συγχωρεμένος, ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος σε τέτοια ηλικία!)

- Δηλαδή να τον ακυρώσω τον παπά;
- Να τον ακυρώσεις!
- Τι χαζά πράγματα ειναι αυτά; Αφού εγώ δεν θα ψηφίσω δεν μπορώ να πάω είμαι 90 χρονών σχεδόν και δεν μπορώ να περπατήσω. Α που κακό χρόνο να έχουνε ούλοι τους με κοψοχολιάσανε! Να σβήσω και τα λιβάνια...
- Μάλλον γιαγιά τα λιβάνια άστα... Άφησέ τα, μήπως και διώξουν τους δαιμόνους και βοήθησουν τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν οι κάλπες! Να πηγαίνω τώρα εγώ και καλή μας φώτιση!
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 anna tsekoura 25-01-2015 00:14
Υ.Γ. _ Την 26η Ιανουαρίου δεν θα γίνει κανένα θαύμα. Ο άστεγος θα είναι ακόμη άστεγος. Ο πεινασμένος θα είναι ακόμη πεινασμένος. Ο άνεργος θα είναι ακόμη άνεργος. Η χρεωκοπημένη επιχείρηση θα είναι ακόμη με λουκέτο. Την 26η Ιανουαρίου δεν θα συμβεί κανένα θαύμα και ας μην πιστεύουμε σε θαύματα που συντελούνται στην πολιτική σκηνή. Θα είναι σαν να παραδεχόμαστε πως υπήρξε Χώρα Θαυμάτων και Αλίκη που περπάτησε και γύρισε από το πίσω μέρος του καθρέφτη. ____ Καλες Εκλογές!
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση