Η Ελλάδα Επιμένει και Κερδίζει. Ας Επιμείνουμε!

Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε με ότι έχουμε και γιατί όχι, και με αυτά που δεν έχουμε! 

Όταν αποφάσιζα να γράψω ένα άρθρο για τους Έλληνες επιχειρηματίες που προσπαθούν εκτός πρωτευούσης, με μικρές, οικογενειακές δυναμικές, αλλά σημαντικά ισχυρή θέληση και μεγάλο πάθος, για δημιουργία και διάκριση στην Ελλάδα του γκρεμού και του ερέβους, δεν περίμενα ούτε την ανταπόκριση που θα είχε το εν λόγω άρθρο, ούτε και την εξέλιξη.

το άρθρο της 15ης Μαρτίου 2017, «Η Ελλάδα που Επιμένει!», είχα αναφερθεί σε έναν νέο και πολλά υποσχόμενο επιχειρηματία από την Καλαμάτα, τον Κώστα Χριστόπουλο, μεγαλύτερο υιό της οικογένειας Χριστοπούλου, η οποία επί 70 χρόνια και τρείς γενεές ασχολείται με την παραδοσιακή παρασκευή προϊόντων, όπως παστέλια, λικέρ και ούζο.

Είχαμε αναφέρει τότε, πως η επιτυχία αλλά και διεθνή αναγνώριση για την «Ποτοποιία – Παστελοποιία Χριστοπούλου» ήρθε το 2016 σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης στο Διεθνή διαγωνισμό Olymp Award 2016, για το ούζο της ποτοποιίας με το ιδιαίτερο (μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα συνηθισμένα ) καραφάκι και το καταπληκτικό σχέδιο του μαιάνδρου στην ετικέτα του.

Σήμερα, στο πρώτο άρθρο μου για την νέα σεζόν, αισθανόμενη, όχι μόνο δικαιωμένη για την αρχική μου πεποίθηση ότι οι Έλληνες που προσπαθούν και διαπρέπουν, φέρνοντας την χώρα μας στην πρώτη γραμμή, πρέπει να γνωστοποιούνται για να παραδειγματίζουν και άλλους που ίσως, θα ήθελαν αλλά δεν τολμούν, επιλέγω με περηφάνια να γράψω για την δεύτερη συνεχόμενη διάκριση, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ούζο Χριστοπούλου.

Στις 14 Ιουνίου 2017 στο κέντρο των Βρυξελλών, σε μια εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων αλλά και των επιτυχόντων του διαγωνισμού I T Q I (International Taste Quality Institute), το Ελληνικό (Καλαματιανό) Ούζο Χριστοπούλου έλαβε ακόμη δύο Χρυσά Μετάλλια για το 2017 ! Η επιτυχία αυτή τη φορά συνόδεψε και το Τσίπουρο Χριστοπούλου! Η επιτροπή που το βαθμολόγησε με Άριστα, αποτελούνταν από 135 Σεφ και Γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο! Στην λίστα των συμμετεχόντων δε, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν ονόματα όπως Coca Cola, Haineken και πολλοί άλλοι κολοσσοί της παγκόσμιας ποτοποιίας.

Παρά το γεγονός, ότι βρισκόμουν και η ίδια σε άλλη πόλη του Βελγίου εκείνες τις μέρες, δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθώ, αφού οι προσκλήσεις ήταν αυστηρά για τους διαγωνιζόμενους, τους βραβευθέντες και ένα συνοδό τους.

Η εφημερίδα, οι Αννα-Διατυπώσεις και η υπογράφουσα το άρθρο προσωπικά, συγχαίρουμε τον κύριο Κώστα Χριστόπουλο για το πείσμα του, την επιμονή του και το μεράκι του να δημιουργεί, στην Ελλάδα του Άγνωστου και του Αβέβαιου Μέλλοντος. Να τολμά και να προχωρά ένα βήμα την φορά, ανεβάζοντας τα προϊόντα του αλλά και την Ελλάδα μας ψηλότερα. Τον ευχαριστούμε για την ελπίδα ότι όλα μπορούν να συμβούν ακόμη και σήμερα.

Είθε οι προσπάθειες που ευδοκιμούν μέσα σε παραδοσιακές βιοτεχνίες, οικογενειακές στέγες, αλλά και με προσωπικές καταθέσεις ψυχής, να είναι η αρχή μιας ανελικτικής και αισιόδοξης πορείας μας εκτός κρίσεως. Άλλωστε μόνοι μας θα την φτιάξουμε την ζωή μας. Μόνοι μας θα την βγάλουμε ξανά στο φως! Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε με ότι έχουμε και γιατί όχι, και με αυτά που δεν έχουμε! Ας μην σταματήσουμε την προσπάθεια. Ας μην σταματήσουμε το μυαλό μας από το να γεννά ιδέες και να τις υλοποιεί, απλά, μεθοδικά, με όπλο το πάθος μας και την πίστη μας στο Θεό και τον εαυτό μας, ότι ναι, τελικά θα τα καταφέρουμε! Οπωσδήποτε θα τα καταφέρουμε! 

 

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση