Λάβδας Αλέξανδρος

Λάβδας Αλέξανδρος

Τομέας Ειδίκευσης : Διεθνείς Σχέσεις-Επιστήμες του Μεσογειακού Χώρου

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκα το 1990 στην Κηφισιά με καταγωγή των γονέων μου από Άνδρο και Μεσσηνία. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και στους Διεθνείς Οργανισμούς. Το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 θα είμαι Μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα κι έχω επάρκεια γνώσης Η/Υ. Στα ενδιαφέροντά μου συγκαταλέγεται η παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικών με ενεργειακά και γεωπολιτικά θέματα, καθώς και η συγγραφή άρθρων συναφών με το αντικείμενο σπουδών μου. Πρόσφατα, άρθρο μου διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κι  επιλέχθηκε από Ελληνικής πλευράς, μεταξύ άλλων, να υποβληθεί στην  Ε.Ε.. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επίσκεψή μου στην έδρα της Ε.Ε., γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα συναντήσεων με σημαίνοντα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εκεί. Το πάθος μου για την πολιτική  με ώθησε να ασχοληθώ ενεργά με τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Για δύο συναπτά έτη διετέλεσα υπεύθυνος πόλης της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ρόδου,  με ιδέες και όραμα για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, διετέλεσα εκπρόσωπος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στον ελεύθερο χρόνο μου αθλούμαι παίζοντας τένις, με το οποίο ασχολήθηκα σε επίπεδο πρωταθλητισμού στα εφηβικά μου χρόνια και ξεκουράζομαι διαβάζοντας κι ακούγοντας την αγαπημένη μου Jazz μουσική.

Αγαπημένες Φράσεις:
«Γηράσκω αεί διδασκόμενος»,  Σόλων
«Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που θα προσπαθήσει», Μ. Αλέξανδρος
Πολιτική 17/12/2014

Βλέποντας το Δένδρο και χάνοντας το Δάσος

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο άμεσο μέλλον, είναι σίγουρο πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα επιστρέψουμε μια και καλή στην προ τριών ετών κατάσταση, μόνο που τότε δεν θα βρεθούν κάποιοι τρίτοι να μας βοηθήσουν και να μας ξανασώσουν από τον κακό μας εαυτό και τότε είναι απορίας άξιο, πώς θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε.
Ασία 05/12/2014

Συμμαχία με Πολλαπλούς Δέκτες

Με την συμφωνία αυτή ο Πούτιν ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, πως ακόμα έχει την δυνατότητα ελιγμών και σίγουρα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί για να ηγεμονεύσει στην περιοχή, ακόμα και αν χρειαστεί να συμμαχήσει με την Τουρκία.
Ασία 15/09/2014

Το Νέο Χαλιφάτο

Με σημαία λοιπόν το Νέο Οθωμανισμό και τις ευλογίες του μεγαλύτερου μέρους του λαού του, ο Ερντογάν φαντάζει πραγματικά ως ένας πανίσχυρος «Σουλτάνος», τον οποίο δεν αγγίζουν οι διαμαρτυρίες και τα σκάνδαλα διαφθοράς που πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στην Τουρκία.
Ευρώπη 05/09/2014

Μια Ιδέα Ένα Όραμα

Η έννοια της εξέλιξης πρέπει να τυπωθεί βαθιά στο μυαλό και στις καρδιές των ευρωπαίων ηγετών και πολιτών, μία εξέλιξη που δεν θα προέλθει απαραίτητα μέσω της εμβάθυνσης με την προσθήκη νέων χωρών με διαφορετικές σε κάποιες περιπτώσεις κουλτούρες και νοοτροπίες από την ευρωπαϊκή, αλλά θα έχει ως βάση της την ολοκλήρωση και την πραγματική ένωση των ήδη υπαρχόντων χωρών του οικοδομήματος.